Magamról

 

Mackó Mónika vagyok, 1989 óta énekelek,  1998-tól  előadóművészként. Közel 10 esztendeje polgári búcsúztatóként segítem a családokat és a Budapesten működő polgári búcsúztatók között egyedüliként rendelkezem temetkezési asszisztensi végzettséggel. Mégis, talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy az elmúlt néhány év során több száz család fogadott bizalmába és osztotta meg velem gyászát, valamint elhunyt szeretteik élettörténetét.

Zenei önéletrajz:
Énektanulmányaimat 1989-ben kezdtem Fűr Évánál. Majd 1990-1995-ig a Weiner Leó Zeneművészeti Konzervatórium tanulója voltam.

1990- 2009.-ig a Viadana kamarakórus  szólistája voltam.

Műsorunkon elsősorban egyházi művek, oratóriumok szerepelnek. Énekeltem a Mozart Requiem, , Schubert G-dur mise, Liszt, Mozart koronázási misék, és sok egyéb oratórium, egyházi mű szoprán szólóját.  Közel  20 esztendőn át közreműködtünk egyházi  ünnepeken a zenei műsorok színesítésében.


1998-ban letettem az előadóművészi szakvizsgát, ének kategóriában  „A” minősítést szereztem. Ez évben kerültem a Hortus M Singers-be, ahol egyedüli szoprán vagyok. Ez egy 4 tagú, a capella formáció.

A hangom meghallgatható itt, ahol mint szólista közreműködöm a felvételeken:

https://www.mackomonika.hu/zeneszoba/

Énekegyüttes honlap:

http://www.hortusmsingers.hu

Műsorunkon musical egyvelegek, gospellek , és klasszikus-jazz átdolgozások szerepelnek.

Számos kórusversenyen szerepeltünk sikerrel, a teljesség igénye nélkül:Miskolc, Aggtelek, Loretó, Montegiorgió, Trecastagni, Oktet Suha, Alta Pusteria, Trostbergi Jazz fesztivál, és Montreaux, valamint Varese.

Együttesünk 2000-ben nemzetközi Lyra díjban részesült.

1999 óta a Budapesti Temetkezési Intézet ZRT hivatalos énekegyüttese vagyunk.

A halotti kultúra témakörében szereplő összes ének, énekes darab a repertoárunkon szerepel, bármilyen felekezet temetkezési szertartásában aktívan közreműködünk.

Jómagam 13 esztendeje búcsúztatok, nagyon szeretem ezt a munkát.

2011 júniusában letettem a temetői munkás, és  temetkezési asszisztensi vizsgát, és a temetkezési szolgáltatói modult is elvégeztem.

Ezen az OKJ.-s tanfolyamon temetkezési kultúrát, történelmi és vallási  visszatekintést, thanatológiát, kegyeleti kommunikációt, valamint  a témakört körülvevő jogi szabályozást sajátítottunk el.

Bízom benne, hogy ezáltal is jobban végezhetem a búcsúztatói munkát.

Bizonyítványok:

( kattintásra a képek megnőnek)


Igyekszem elkerülni a rutin nagy csapdáját, számomra fontos, hogy minden esetben eleven legyen a közlés ereje.

Temetéshez választható dalok itt hallgathatóak:

https://www.mackomonika.hu/zenei-repertoar/

Fotó: Orbán Attila

fotorban(kukac)gmail(pont)com

http://www.youtube.com/watch?v=gdF4zibaYLU